CashGuard og nye sedler i Norge

Gamle sedler utgår og vi oppdaterer CashGuard StoreManager den 30. mai

De gamle 100- og 200-kronesedlene blir ugyldige fra 31. mai i år og i den forbindelse vil CashGuard StoreManager (versjon 4.0.5490) bli oppgradert til ny versjon. Vi anbefaler at du bruker tiden fremover til å kvitte deg med utgående sedler, tømme CashGuardene og safen for alle 100- og 200-kronesedlene, og gjør et innskudd i banken. Norges Bank er pliktige til å veksle inn ugyldige sedler i minst 10 år etter 30. mai.

Viktig at du logger av alle kassene den 30. mai

Den nye versjonen av CashGuard StoreManager har innebygget automatikk, som gjør at det ikke er mulig for kasserer å mate inn de utgående 100-og 200-kronesedlene etter 30. mai. For at dette skal fungere er det viktig at alle kasser er logget av når man avslutter salget den 30. mai.

Hva skjer etter at du logger av?
StoreManager endrer automatisk konfigurasjonen på alle CashGuardene.

Hva skjer hvis du ikke logger av?
Dersom en eller flere kasser ikke er utlogget på kvelden, (endringen skjer samtidig som dagsoppgjøret kjøres, kl 23:59), vil det komme en melding på førstesiden i StoreManager som forteller at valgt konfigurasjon er utdatert.

Hvis du ser en eller begge av disse tekstene i StoreManager gjør følgende:

Logg av alle kasser og vent i et par minutter til meldingen(e) forsvinner, når meldingene er borte er CashGuard igjen klar til bruk.

Hvis du ikke ser noen meldinger i StoreManager er CashGuard allerede konfigurert, og du trenger ikke foreta deg noe.