Vensafe Select & Collect

Vensafe Select&Collect minimerer
svinnet og øker kontrollen

Alle detaljister sliter med varetap og reduserte inntekter på grunn av svinn. Det gjennomsnittlige svinnet i detaljhandelen er ca 2 % av salget (National Retail Federation). Dette beløper seg til 123 milliarder dollar for detaljister på verdensbasis i 2015.

Svinn som følge av tyveri fra utenforstående og egne ansatte er en av de største problemstillingene for detaljhandelen. Svinn som følge av tyveri og nasking fra de ansatte utgjør 77 % av svinnet totalt på verdensbasis. De mest utsatte produktene er høyverdiprodukter som; barberhøvler, tobakk, ikke reseptbelagte legemidler, kondomer, graviditetstester, batterier, tilbehør til mobiler og sminke – produkter det er enkelt å skjule og videreselge.

Nært knyttet til svinnproblematikken er lagerstyringen. Overvåking av varer, telling og omplassering tar opp mye ressurser og stjeler tid fra mer produktive gjøremål.

Hvordan fungerer det

Med en Select&Collect-løsning kan du fjerne svinnet samtidig som lagerstyringen blir mer effektiv. En Select & Collect løsning lagrer høyverdiprodukter i en dispenser plassert ved butikkens utgangsparti. Kundene henter produktkort i varehyllen eller skriver ut kvittering fra en kiosk. Etter at varen er betalt mottar kunden en kvittering i kassen, og henter varen i dispenseren.

flowchart-select-and-collect

Null svinn gir økt fortjeneste

Select&Collect fjerner svinn og optimaliserer lagerstyringen. Høyverdiproduktene blir oppbevart i en dispenser. Dette forhindrer all svinnproblematikk blant annet fra egne ansatte.
Select&Collect gjør hverdagen enklere for betjeningen ved at man kun har et sted å fylle på varer. Dette gir en forbedret gjennomstrømning, et lavere varelager og en mer effektiv drift av kassene.

Les mer

Last ned mer informasjon

Øyvind Dahl, Butikksjef, Rema 1000 Stavset i Trondheim

Alt har blitt mye enklere og mer tidsbesparende for oss alle. Før sprang de ansatte rundt i butikken for å fylle opp varene. Nå trenger vi ikke lenger å bruke tiden vår på dette i åpningstiden.

Les mer